Om Björnjägaren
I skogen i Ödenäs bor en vit indian (mountain man). Per var redan som liten fascinerad av hästar och indianlivet och har alltid varit en dagdrömmare.

Som ung gjorde han en resa till Canadas vildmark, och under en vandring fick han syn på en grisslyhona och hennes två fjolårsungar. Honan gjorde en skenattack mot Per och tvärstannade femton meter framför honom. Per hade stått helt blickstilla, enligt konstens alla regler. Det var inte svårt – han var allt för rädd för att kunna röra sig. Han hade fått björnfrossa.

Men rädslan och chocken till trots började en ny känsla växa fram: Per kände fascination för det mäktiga djuret. Han kände respekt och ödmjukhet. Han kände att han förändrats; han var inte längre bara Per – han var Björnjägaren. En jägare vars syfte inte är att döda, utan söka efter och plocka fram det vackra och goda i ett magnifikt djur.

Denna känsla har Per tagit med sig till Sverige och Ödenäs, där han har byggt upp sitt indianläger och sin ranch - och där han lever sitt liv som Björnjägaren.